21 nov

Fietsverlichtingsactie ‘ik wil je zien’ in Oss

VietsverlichtingsactieDonderdag 27 november 2014 is de jaarlijkse fietsverlichtingsactie in de gemeente Oss.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland (regio Oss), Repair Café Oss en de Fietsersbond afdeling Oss repareren op donderdag 27 november gratis fietsverlichting. Alleen materialen worden in rekening gebracht. VVN en de Fietsersbond doen dit bij de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss. Wethouder Reina de Bruijn geeft hier om 17.00 uur het startsein voor de actie die duurt tot 20.00 uur

Het Repair Café Oss doet dit jaar voor het eerst mee in de tijdelijke fietsenstalling aan de Spoorlaan in Oss (schuin tegenover Centraal Station) van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Ook geven vrijwilligers handige tips over reparatie, verschillende soorten verlichting en veilig verkeer.

Hulp van plaatselijke fietsenmakers
Verboven Tweewielers uit Lith en Fietsplezier Michel van de Wetering uit Heesch zijn bij de Groene Engel aanwezig om reparaties uit te voeren.
De volgende rijwielzaken verlenen op 27 november hun medewerking aan deze actie in hun eigen zaak:

  • Bike+, Obrechtstraat 19 in Oss
  • Kuijpers Tweewielers, St. Hubertusstraat 4 in Herpen
  • Verboven tweewielers in Lith

Prijsvraag
Tijdens de actie bij de Groene Engel zijn Sinterklaas en twee verlichtings-Pieten aanwezig. Ook is er een leuke Sinterklaasprijsvraag waaraan iedereen kan meedoen en waarbij je kans maakt op mooie prijzen o.a. beschikbaar gesteld door Verboven Tweewielers uit Lith.

Ik wil je zien
Met name jongeren fietsen vaak in het donker en lang niet altijd met licht. Het kan knap lastig zijn om te zorgen dat je fietsverlichting altijd werkt, zo weet de Fietsersbond uit eigen ervaring. Daarom organiseert de bond deze reparatie acties en een campagne om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met licht. ‘IK WIL JE ZIEN’ is het motto van de campagne. Want fietsen met licht is relaxed. Zo kom je veilig en zonder boete thuis. En houd je geld over om samen leuke dingen te doen.

Goede verlichting
Op www.fietsersbond.nl is informatie te vinden over goede fietsverlichting en over de nieuwe koplampentest van Testkees, de kritische consumentenvoorlichter van de Fietsersbond.

VVN-Oss Fietsersbond-Osscropped-RC-Logo-Oss-rgb.png