31 mei

Interview: Repair Café Oss: Gezelligheid en repareren

Voor de website Dat is Oss  werden onlangs onze voorzitter Jo van de Haterd en secretaris Gerard Rutten geïnterviewd. 

Repair Café Oss: Gezelligheid en repareren

Twee keer per maand komen ze samen: de vrijwilligers van Repair Café Oss. Een groep gepensioneerde vakmensen die kapotte spullen repareren. Dat doen ze gratis. Gemeente Oss telt inmiddels drie Repair Cafés, een vierde start binnenkort in Geffen. We spraken met Jo van de Haterd en Gerard Rutten over het succes van het Repair Café.

Jo van de Haterd, oprichter van Repair Café Oss, begint direct enthousiast te vertellen over het ontstaan van Repair Café Oss. ‘Mijn zoon kende het initiatief en tipte me. Hij zei: ‘pa jij kunt goed organiseren. Is dit niet iets voor jou’? Toen ben ik me er in gaan verdiepen. Op internet zag ik dat er al een aantal Repair Cafés waren in Nederland. Ik heb daar informatie opgevraagd en ben op zoek gegaan naar vrijwilligers, bestuursleden en een locatie om te starten. Dat is in vogelvlucht hoe we begonnen zijn. We zijn gestart vanuit wijkcentrum De Bonte Hoef in Oss’.

Lees het hele interview.