7 jan

Repair Café Oss in januari teken van goede voornemens

De feestdagen zijn weer achter de rug en iedereen heeft weer goede voornemens voor het nieuwe jaar. Meer sporten, duurzamer leven, etc. Maar wat als je stepper of hometrainer het niet meer doen? Of als je fiets niet meer goed trapt? Of is de stappenteller kapot? Wat doe je dan? Weggooien? Mooi niet! Laat het repareren!
Repair Café Oss organiseert in januari twee keer een Repair Café die in het teken staat van deze goede voornemens. Op vrijdag 11 januari 2019 van 14.00 uur tot 17.00 uur in Wijkcentrum Schadewijk, Leeuwerikstraat 2, Oss en op woensdag 30 januari van 9.00 uur tot 11.30 uur in wijkcentrum De Bonte Hoef, de Vlasakkers 9, Oss.

Het Repair Café is er om kapotte spullen te laten repareren. Dit draagt bij aan een duurzamere samenleving en het is nog gezellig ook! Een bezoekje aan het Repair Café is gratis en ook de reparaties zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.

Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Deskundigen in allerlei disciplines repareren vrijwillig o.a. kleding, sieraden, meubels, elektrische apparaten, fietsen en speelgoed. Ook voor bot gereedschap is er een messenslijper aanwezig. Overigens is het wel zo dat er in principe geen onderdelen op voorraad zijn, deze moeten dan door de bezoeker zelf gehaald of meegebracht worden.

 

Mocht het je leuk lijken om één of twee keer per maand het vrijwilligersteam van reparateurs te versterken? Repair Café Oss is nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om te repareren. Er worden o.a. nog fietsenmakers en elektronicamonteurs gezocht. Interesse? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens onze openingstijden.