9 nov

Repair Café Oss in teken van herfst

De blaadjes vallen van de bomen en de dagen worden kouder en de avonden worden langer. Wat als de schemerlamp of bladblazer het niet meer blijkt te doen? Of als het licht van je fiets kapot is? Wat doe je dan? Weggooien? Mooi niet!
Repair Café Oss organiseert in november twee keer een Repair Café. Op vrijdag 10 november van 14.00 uur tot 17.00 uur in Wijkcentrum Schadewijk, Leeuwerikstraat 2, Oss en op woensdag 29 november van 9.00 uur tot 11.30 uur in wijkcentrum De Bonte Hoef, de Vlasakkers 9, Oss.

Het Repair Café is er om kapotte spullen te laten repareren. Een bezoekje aan het Repair Café is gratis en ook de reparaties zijn gratis. Een kleine vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.
Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Deskundigen in allerlei disciplines repareren vrijwillig o.a. kleding, sieraden, meubels, elektrische apparaten, fietsen en speelgoed. Ook voor bot gereedschap is er een messenslijper aanwezig. Overigens is het wel zo dat er in principe geen onderdelen op voorraad zijn, deze moeten dan door de bezoeker zelf gehaald of meegebracht worden.