7 mei

Repareren heeft zin! 75% van de aangeboden spullen wordt gerepareerd door Repair Café Oss

Repair Café Oss heeft voor de locatie Schadewijk een jaar lang bijgehouden welke kapotte voorwerpen ter reparatie aangeboden werden, wat er mis mee was en of de reparaties succesvol waren.
In totaal werden er 235 producten door 203 bezoekers meegebracht. 75% van die producten (177 producten) werd met succes gerepareerd.

Repareren heeft zin
Het bijhouden van één jaar reparatiedata toont verder aan dat het zin heeft om kapotte spullen te (laten) repareren. Het gemiddelde slagingspercentage in het Repair Café Oss Schadewijk is met 75 procent vrij hoog. Bij elektrische apparaten ligt het iets lager, maar nog altijd op gemiddeld 55 procent.

Meest voorkomende producten
De top vijf van meest voorkomende producten ziet er als volgt uit:
Fietsen (41)
Slijpen van o.a. messen, scharen, gereedschap (35)
Kleding (34)
Stofzuigers (11)
Naaimachines (7)

Wat is Repair Café
Het Repair Café is er om kapotte spullen te laten repareren. Dit draagt bij aan een duurzamere samenleving en het is nog gezellig ook!
Een bezoekje aan het Repair Café is gratis en voor de reparaties wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. In principe zijn er geen onderdelen op voorraad, deze moeten door de bezoeker zelf gehaald of meegebracht worden.
Deskundigen in allerlei disciplines repareren vrijwillig o.a. kleding, elektrische apparaten, fietsen en speelgoed. Ook voor bot (tuin)gereedschap is er een messen-/scharenslijper aanwezig.
Alles wat het niet meer (goed) doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie!

Het Repair Café is iedere maand twee keer geopend, zo ook in de maand mei. Vrijdag 11 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur in Wijkcentrum Schadewijk, Leeuwerikstraat 2, Oss en op woensdag 30 mei van 9.00 uur tot 11.30 uur in wijkcentrum De Bonte Hoef, de Vlasakkers 9, Oss.