24 aug

Vlak na vakantie twee maal Repair Café

Repair Café in wijkcentrum Schadewijk, Oss

Repair Café

De scholen zijn weer begonnen en de avonden worden alweer korter. Wat als je schoolfiets niet meer goed trapt? Of als de schemerlamp of terrasheater het niet meer blijkt te doen? Wat doe je dan? Weggooien? Mooi niet! Repair Café Oss organiseert net na de zomervakantie twee maal een Repair Café. De eerste reparatiemiddag is op woensdag 30 augustus van 9.00 uur tot 11.30 uur in Wijkcentrum De Bonte Hoef, De Vlasakkers 9, Oss en de tweede reparatiemogelijkheid is op vrijdag 8 september van 14.00 tot 17.00 uur in Wijkcentrum Schadewijk, Leeuwerikstraat 2 in Oss.

Het Repair Café is er om kapotte spullen te laten repareren. Een bezoekje aan het Repair Café is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.
Op de locaties waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap aanwezig om vele reparaties uit te voeren. Deskundigen in allerlei disciplines repareren vrijwillig o.a. kleding, naaimachines, diverse elektrische apparaten, fietsen en speelgoed. Ook voor bot gereedschap is er een messen-/scharenslijper aanwezig. Op locatie de Bonte Hoef is er ook een goudsmid voor kleine reparaties. Overigens is het wel zo dat er in principe geen onderdelen op voorraad zijn, deze moeten dan door de bezoeker zelf gehaald of meegebracht worden.